NIKO - Начало
За нас
"НИКО" – минало, настояще, бъдеще
Историята на “НИКО” започва през 1994 год. На площ 100 кв. м, една пакетираща машина и няколко човека персонал поставят началото на производството на захар в пакетчета с марката “НИКО”. Новата и уникална форма на пакетчето, тип “пуричка”, успява да привлече интереса на потребителите и да си проправи път на пазара. Разбира се, принос за това имат усилията на екипа на “НИКО” за разпространението на продукта и налагането му на националния пазар. Тези усилия се увенчават с успех и малкият семеен бизнес започва период на развитие: разширява се асортимента, изгражда се нова производствена база и се развива търговската дейност на фирмата.

Днес, стъпила стабилно на пазара, фирма “НИКО” може да задоволи различните желания и вкусове на потребителите, чрез богатия си асортимент от продукти.

Той се състои от няколко основни групи:
- захар в пакетчета - бяла и кафява;
- натурален подсладител със стевия - в пакетчета;
- стевия за готвене;
- суха сметана - в пакетчета;
- инстантно кафе - в пакетчета;
- топлоразтворими напитки 3 в 1 - кафе 3 в 1, чай 3 в 1;
- сухо мляко за кафе - в пакетчета;

Опаковките са различни по грамаж и вид. Ако желаете нещо луксозно или нещо за ежедневието, нещо по-специално, нещо комерсиално или нещо уникално, за лична употреба или за търговска дейност, можете да го откриете сред продуктите на “НИКО”.

Резултат от развитието на “НИКО” е и построената и пусната в експлоатация през 2006 г. нова производствена база - “Предприятие за пакетиране на хранителни стоки”.За да задоволи изискванията на клиентите си и да гарантира предоставяне на безопасни продукти в хранителната верига, фирмата прилага система за управление на безопасността на храните в съответствие с ISO 22000:2005, основана на принципите на НАССР.

Освен своя асортимент и производствена база, “НИКО” разширява и клиентската си мрежа. Повече от 300 са складовете за Търговия на едро на територията на страната, които са избрали качеството на “НИКО”. Продукти с марка “НИКО” могат да бъдат открити и в Хипермаркети „Кауфланд“, супермаркети „Лекси“ , „Триумф“ и др.

“НИКО” е запазена търговска марка. Фирмата притежава над 10 регистрации в Патентно ведомство на Република България - търговски марки и промишлени дизайни. НИКО е гаранция за качеството на продуктите.