Здравей, здравей 🙂
Днешната рецепта е от Злати – тествана, изпитвана и опитвана 🙂
Продукти:
- 1 л. прясно мляко
- 5 бр. яйца
- 1 пакетче нишесте ванилия (на пакетчето пише за 500 мл. мляко)
- 50гр. Стевия НИКО за готвене (бленд от еритритол и стевия)
- 60гр. масло
- ванилия
Разбий яйцата с 200мл. от млякото и нишестето.
Сложи другата част от млякото със стевията и ванилията на котлона, за да се затопля.
Преди да заври, започваш бавно да изсипваш яйчената смес при постоянно разбъркване, за да не се получават бучки.
Вариш кремa, докато заври и започне да бълбука, така че да се свари нишестето в него.
Хубаво е да използваш тенджера с дебело дъно, за да не загори.
Ако въпреки постоянното бъркане остане някоя бучка, може да разбиеш сместа с миксер/пасатор.
Накрая сложи маслото, разбъркай докато се разтопи и налей сместа в подходящи чаши.
Единственото най-трудно нещо в тази рецепта е, че трябва да се изчака до пълното му охлаждане 🙂
При сервиране може да обърнеш кремчето в подходяща чиния и да аранжираш по избор! 🙂
Много е вкусен 🙂
Следи блога за нови рецепти!
Свържи се с нас на контактите посочени в сайта niko.bg
Своите коментари, мнения и въпроси
можеш да публикуваш във фейсбук страницата ни
https://www.facebook.com/stevianiko
Поръчай своята кутия натурален подсладител Стевия НИКО
от нашия е-магазин 🏪


